SPORT, FAGLIGHED, FÆLLESSKAB OG FREMTID

FORSTANDER TAKKER AF EFTER OTTE GODE ÅR

Når Aabybro Efterskole den 26. juni holder afslutning, er det ikke kun elevholdet 20/21 som har sidste skoledag, men også forstander Thorsten Matthiesen takker af efter 8 år i spidsen for skolen. Bestyrelsen har allerede den nye ledelse på plads, hvor nuværende viceforstander Esben Mathiasen overtager roret

Thorsten Matthiesen (T.V.) stopper som forstander på Aabybro Efterskole og nuværende viceforstander Esben Mathiasen (T.H.) er sidestillet med Thorsten frem til sommer, hvorefter han overtager ledelsen af skolen. (Foto: Nordjyske)

Da bestyrelsen i 2013 ansatte Thorsten som øverste leder for Aabybro Efterskole, var det med den klare hensigt at udvikle skolen både i forhold til de fysiske rammer og det pædagogiske projekt - en opgave som bestyrelsesformand Klaus S. Rasmussen mener, at Thorsten har løst meget tilfredsstillende.

Thorsten overlader os en veldreven skole, der gennem de seneste år har været i en rivende udvikling,” fortæller formanden. Kigger man på, hvad der er sket på skolen de seneste 8 år kan man konstatere, at det er en meget præcis beskrivelse af historien. Skolen har øget elevtallet fra 175 elever til 240 og har i dag 40 fuldtidsansatte medarbejdere. Profilen er blevet mere skarp, hvor man har valgt at fokusere mere på sport. Eleverne kan i dag vælge mellem hele otte forskellige sportslinjer, hvor blandt andet den populære skilinje var et af Thorstens første tiltag.

I forbindelse med at kommunen byggede den nye folkeskole købte efterskolen på Thorstens initiativ de gamle bygninger på Kærvej og fik samtidig en aftale med kommunen og Aabybro IF om etableringen af en kunststofbane i byen.

Skolens nye forstander er fundet internt på skolen, da bestyrelsen har valgt at pege på den nuværende viceforstander Esben Mathiasen, som den rette person til at føre skolen videre. Esben har været ansat på skolen siden 2005 og er bosat i Aabybro. ”Han kender kulturen på skolen og har været en stor del af det projekt, som vi har gang i, og derfor er det naturligt, at det er ham der overtager,” fortæller bestyrelsesformanden.

Aabybro Efterskole har prioriteret at have to fungerende forstandere frem til sommer. Thorsten vil fortsætte med at være forstander for de nuværende elever, imens Esben vil have fokus på de kommende elevhold. Samtidig giver det muligheden for en naturlig overlevering af opgaver de to imellem - en hel optimal plan, mener de begge.

Vi kommer ikke til at hvile på laurbærrene,” fortæller skolens nye forstander. ”Thorsten har været med til at bygge et solidt fundament for fremtiden og nu bliver det vores opgave at fortsætte den positive udvikling af skolen. Vi har heldigvis en meget kompetent medarbejdergruppe, der brænder for at lave god efterskole for eleverne.”

De to forstandere er enige om de udfordringer, som venter efterskolen i fremtiden. I en tid, hvor børnetallet er faldende i Nordjylland er det sin sag at fylde en efterskole med 240 elever år efter år. Det er altså ikke længere nok at være en regional efterskole, der må også hentes flere elever fra andre steder i landet.

Når Thorsten forlader skolen til juni sætter han kursen mod Odense, hvor han skal være med til at starte en helt ny efterskole op med særlig fokus på særlig dedikerede unge sportsudøvere.

Nyheder

Opvisningsplan for gymnastikopvisning 21/22

Vores gymnastikopvisning er på plads og vi er klar til at give jer alle en fantastisk opvisning! Find oversigten over datoer og steder her

Infomøde for årgang 22/23​

​Elevholdet til skoleåret 22/23 kommer på besøg onsdag d. 9. marts og torsdag d. 24. marts. (halvdelen på hver dag)

​På denne dag vil der være individuelle samtaler fra kl. 15:30 til 21:00.

Desuden får I muligheden for at se årgang 21/22 fremføre årets gymnastikopvisning kl. 17:00. Og endelig er der infomøde med skolens ledelse.

Invitationerne er lige på trapperne og udsendes i uge 6.

Vi glæder os til at se jer - SEA

International Boglig linje

Skriv for liv - Amnesty International

Elever på den Internationale Boglige linje havde en speciel opgave lige inden jul. Aabybro Posten kiggede forbi..

Læs mere her

Åbent hus

Det går stærkt med indmeldelserne til 23/24 og 24/25. Vi har nye datoer for besøg på skolen. 

Se datoer under kontakt eller send en mail til info@sportsefterskolen.dk


Vi glæder os til at se jer!

Skoleåret 22/23 - ingen ledige pladser

Vi skriver på venteliste til alle linjer i skoleåret 22/23.

Sportsefterskolen Aabybro vinder DM i fodbold for piger. Læs mere her ...

Camps Sportsefterskolen Aabybro

​Læs mere om camps på følgende link 

  • Uge 26 - Sommercamp
  • Uge 31 - Sommer camp
  • Uge 42 - Efterårscamp
  • Uge 8 - Vintercamp

Kontaktinfo

Sportsefterskolen Aabybro

​Kærvej 9
​9440 Aabybro

CVR: 22804553

Tlf.: 98 24 10 99
E-mail: info@sportsefterskolen.dk

​Nyttige links

Forældreintra »​

Youtube »

Fødevarestyrelsens kontrolrapporter »​​

​"Jeg havde aldrig troet at man kunne få så mange gode venner på én gang!"

Samarbejde

Skolen for dig