Samfund​slinjen

Sportsefterskolen Aabybro

​Du skal vælge den samfundsfaglige linje, hvis du interesserer dig for:

  • Samfundsfag
  • Historie
  • Politik
  • Medier
  • Aktuelle emner fra både ind- og udland
  • At debattere

I den daglige undervisning arbejder vi med forskellige emner, der som regel tager udgangspunkt i noget aktuelt. Vi arbejder ofte projektorienteret, og der er flere gange om året fremlæggelser af forskellige større og mindre projekter.​

​Vi arbejder tværfagligt i dansk, engelsk og tysk med emner som identitet, medier og verden omkring os og i matematik sættes der særligt fokus på emnet økonomi.

3 timer om ugen har vi faget kultur, hvor vi sætter fokus på det aktuelle overemne og hvor vi har mulighed for debatter, besøg af diverse foredragsholdere, gruppeorienteret arbejde mm. En stor del af indholdet i kulturtimerne vil omhandle det at leve som borger i en globaliseret verden – herunder fokus på eksempelvis FN´s verdensmål, nødhjælpsorganisationer samt politik og medier.

Alle elever som vælger Samfundslinjen vil have nogle boglige studiedage med mulighed for ture ud af huset, ligesom alle har mulighed for at tilkøbe en rejse til USA.

Kultur- og samfundslinjen

Undervisere på kultur- og samfundslinjen

Alt du behøver at vide

Kultur- og samfundslinjen

Rejsen

Som elev på samfundslinjen vil der i starten af året være en boglig linjetur. Denne tur har de seneste år gået til København, hvor vi kommer helt tæt på den danske politiks centrum - Christiansborg. 

Der er yderligere mulighed for at tilkøbe en rejse til USA, hvor du som elev får mulighed for at opleve den amerikanske kultur. 

Projektorienteret

Vi arbejder på samfundslinjen ofte projektorienteret, hvor eleverne individuelt eller i grupper får større eller mindre projekter at skulle arbejde med i en periode. Disse projekter vil typisk resultere i at eleverne skal fremlægge projektet inden det afsluttes. 

En linje med fingeren på pulsen

På samfundslinjen prioritere vi at tage udgangspunkt i aktuelle emner, således det for eleverne er relaterbart og herved lettere at give udtryk for meninger og holdninger, således der kan debatteres. 

Tværfagligheden er i fokus

De forskellige boglige fag, dansk, engelsk og tysk, samarbejder på samfundslinjen for at skabe et tværfagligt fokus på specifikke emner. Et emne kunne eksempelvis være medier, hvor der så i alle tre fag arbejdes med medier i de forskellige kulturelle kontekster. 

@Sportsefterskolenaabybro

Oplev efterskolelivet på SEA

Er du klar til at melde dig ind?​

Tilmeld dig Sportsefterskolen Aabybro. Det tager kun et par minutter.