Fodbold​linjen

Sportsefterskolen Aabybro​

På SEA's fodboldlinje kan vi tilbyde fodbold på alle niveauer. Vi har ca. 55 drenge og 30 piger, der alle har det til fælles, at de brænder for fodboldspillet.

Vores fodboldlinje er kendetegnet ved stor seriøsitet og disciplin i træningen. Vi har forventninger om, at du hver dag leverer dit absolut bedste ligegyldigt om der er tale om træning, teori eller boglig undervisning. Med den rette indstilling kommer man langt, og således er skolens bedste fodboldhold forsvarende mestre de sidste 4 år i Nordjylland - og holdene været i top 3 de seneste tre år ved DM for efterskoler.

Et mangeårigt samarbejde med de Nordjyske fodboldfyrtårne; AaB, Jammerbugt FC, Vendsyssel FF og Fortuna Hjørring, betyder at regionens dygtigste fodboldspillere ofte vælger Sportsefterskolen Aabybro - da de her kan kombinere efterskolelivet med fodbold på absolut højeste niveau.

Dette tiltrækker samtidig dygtige fodboldspillere fra hele landet (og udlandet), hvor elitespillere fra bl.a. Thisted, Esbjerg, Varde, Horsens, Silkeborg, Vejle, Næsby, Kolding og Kiel har været en del af skolens fodboldlinje gennem de seneste år.

Det er dog ikke noget krav, at du skal være den nye Christian Eriksen for at blive en del af fodboldlinjen. Vi inddeler spillerne efter niveau - og træner både op og ned - lige som de bedste piger i perioder træner sammen med drengene.

Sportsefterskolen Aabybro er desuden en af de udvalgte efterskoler, der samarbejder med DBU om at give de bedst mulig betingelser for U-landsholdsspillere, der vælger et efterskoleophold.

Vi tilbyder elitetræning i forbindelse med vores fodboldlinje læs mere om dette her

OBS: Det kræver et bestemt niveau at kvalificere sig til elitetræning

​SEA's Fodboldlinje​

For at se denne Youtube video skal du acceptere marketing cookies

Administrer samtykke

Trænerteamet på SEA's Fodboldlinje

Alt du behøver at vide

Fodboldlinjen

Linjerejse - Fodbold

På Sportsefterskolen Aabybro rejser alle idrætslinjer på en udlandstur i løbet af skoleåret​, hvor linjefællesskabet er i centrum - nogle gange rejser flere linjer sammen til en fælles destination, men med forskelligt program.

Fodboldlinjen forsøger altid at finde et rejsemål, som er interessant i fodboldøjemed. Det betyder bl.a. at vi tilstræber at spille fodbold mod lokale hold, besøge en større klub og se fodbold på højeste niveau.

Fodboldlinjen har bl.a. været i Lloret De Mar, hvor programmet har budt på tur til Barcelona. Vi har begge år været så heldige at opleve FC Barcelona på hjemmebane i Champions League - senest mod Dortmund.

Turen byder også på en række sociale og kulturelle oplevelser. Vi oplever den spanske natur på en længere vandretur. Vi laver forskellige aktiviteter ved stranden og så er vi på sightseeing og shopping i Barcelona.

På hotellet har vi aftensamling med forskellige aktiviteter og så er der selvfølgelig også træning for alle holdene flere gange i løbet af ugen.

Fodboldmålmand

SEA's målmandslinje er en del af fodboldlinjen - men også en linje for sig selv.

Da målmandspositionen er noget ganske særligt inden for fodbold - og målmændene i mange klubber ofte bliver overset i den daglige træning, så vil vi gerne give en unik mulighed til de spillere, som ønsker at udvikle sig på målmandsposten.

Målmandslinjen vil veksle imellem at træne selvstændigt og sammen med den resterende del af fodboldlinjen. Der er kun et begrænset antal pladser på målmandslinjen, da store dele af træningen foregår individuelt eller i små grupper på 2-3 keepere.​

På målmandslinjen vil du både stifte bekendtskab med de generelle tekniske, taktiske og fysiske områder, som alle på fodboldlinjen kommer igennem, men også de mere specifikke områder for målvogterne – fx: reaktionsevne, en mod en, at lede sit hold, igangsætning, placering, faldteknik, osv.

Vi er blandt de bedste!

Vores bedst piger og drenge har gennem de seneste 10 år været blandt landets stærkeste efterskole-fodboldhold - og senest i 2018 blev skolens piger Danmarksmestre imens drengene er blevet top 4 i landet fem gange inden for de seneste år.

​Elite fodbold

På Sportsefterskolen Aabybro ønsker vi, at der er plads til alle - både bredde og elite. Som elitefodboldspiller kan ​det nogle gange være svært at få hverdagen til at hænge sammen med lektier, venner, lange transporttider og fodboldtræning 5-6 gange i ugen. Det kan et efterskoleophold på SEA være med til at ændre.

Vi har hvert år flere piger og drenge, der ved siden af deres efterskoleophold spiller fodbold i en af landets førende klubber. Vi er en del af DBU's efterskoleprojekt for u-landsholdsspillere, og har et mangeårigt samarbejde med AaB pigefodbold. Vi sørger for at spillerne hver uge bliver transporteret til og fra træning i klubben samtidig med, at de også træner på skolen.

For at komme i betragtning til SEA Fodbold ELITE skal du enten have en aftale med vores officielle samarbejdsklub AaB (piger) eller ansøge om at blive en del af SEA elitefodbold ved at kontakte skolens eliteansvarlige. På drenge siden samarbejder vi med FC Jammerbugt og Vendsyssel FF.

Fra skoleåret 2019/20 udvider vi vores elitekoncept for både piger og drenge. Spillere der bliver en del af eliteprogrammet, vil træne fodbold 4 gange i ugen. Desuden vil der være en ugentlig styrketræning. Gruppen vil få tilknyttet en af skolens A-licenstrænere samt en fysisk træner - hertil kommer undervisningsforløb i sportspsykologi med fokus på mental-træning og desuden vil skolens uddannede kost- og ernæringsvejleder blive tilknyttet elitegruppen. Det er en forventning, at man ved siden af skolen bliver tilknyttet en fodboldklub.

Som nuværende elitespiller i AaB (piger) vil du automatisk blive en del af elitekonceptet, når du bliver indmeldt på skolen. Andre spillere har også mulighed for at blive en del af SEA Elitefodbold. For at sikre et højt niveau skal du ansøge herom - som hovedregel kan du dog forvente at blive optaget, hvis du i dag spiller fodbold i en klub på højeste niveau i din årgang eller har et tilsvarende niveau. Kontakt skolens eliteansvarlige for at høre nærmere om dine muligheder.

Hvis du ikke har niveauet eller lysten til elitefodbold skal du i stedet vælge vores populære fodboldlinje, som er åben for alle.

@Sportsefterskolenaabybro

Oplev efterskolelivet på SEA

Er du klar til at melde dig ind?​

Tilmeld dig Sportsefterskolen Aabybro. Det tager kun et par minutter.