SPORT, FAGLIGHED, FÆLLESSKAB OG FREMTID

Præsentation af

Sportsefterskolen Aabybro

Sportsefterskolen Aabybro er en almen efterskole med særlig fokus på sport. Vi arbejder ud fra et grundtvigiansk livssyn og en demokratisk grundholdning. Gennem dette søger vi at give eleverne livsmod og livsoplysning, og gøre dem til aktive medborgere i såvel det nationale som det internationale samfund.

Skolen har 40 medarbejdere og 240 elever. Eleverne er fordelt på 9. og 10. klasse - hvor ca. 200 elever går i 10. klasse.

Skolen ligger midt i Aabybro by ca. 20 km nordvest for Aalborg og 15 km fra Vesterhavet ved Blokhus. Aabybro er med knap 7.000 indbygger hovedby i Jammerbugt Kommune og er trafikalt set et knudepunkt med ca. 170 daglige afgange med lokale busforbindelser – der er ca. 4 afgange til Aalborg i timen. Desuden ligger vi 15 minutters kørsel fra Aalborg lufthavn.

Skolen har gode fysiske rammer og faciliteter. Elevernes værelser er renoveret løbende over de seneste år, ligesom der er bygget nyt moderne fysiklokale og et stort springcenter. Herudover har skolen en lækker spisesal, foredragssal, dansesal, idrætshal med fuldt mål, fodboldbane, kunststofbane etableret i samarbejde med Aabybro IF, beachvolleybane og en række faglokaler. Desuden kæmpe fitnessområde med alt fra frivægte, maskiner, kardio, spinning,
streetworkout-spot til Calisthenics og crossfit. Golfsimulator og pitch- og putting-green til golfspillere og Aabybro golfklub lige uden for bygrænsen. Til skolen er endvidere knyttet 4 lærerboliger heraf en forstanderbolig.

Skolen lægger vægt på at udbyde en boglig undervisning af høj kvalitet tilpasset den enkelte elev. Alle elever har desuden obligatoriske lektioner i gymnastik og dans. Derudover er der hver dag fællestimer og -sang. I den boglige undervisning skal alle elever i 10. klasse vælge en boglig linje. Disse er international (sprog), science (naturfag) og samfund (historie, kultur, politik og medier). Det er efter individuel samtale også muligt at vælge fagligt fokus, hvis man af en eller anden grund har brug for et basalt fagligt løft.

Som en af landets førende sportsefterskoler er vores sportslinjer helt centrale, og vi tilbyder følgende muligheder: fodbold, målmand, håndbold, golf, fitness, ski/board, spring og dans. Der er plads til alle niveauer og vi kan tilbyde udfordringer til både nybegynderen og talentet. For de allerdygtigste sportsudøvere er der mulighed for at blive en del af vores elitekoncept.

Vi udbyder desuden en bred vifte af valgfag inden for musik, kreative og praktiske fag samt idræt – også her er der høj kvalitet i undervisningen.

Der tilstræbes en mangfoldig elevgruppe. Vi ønsker således at påtage os et socialt ansvar ved bl.a. også at kunne rumme ressourcekrævende elever og elever med anden etnisk baggrund end dansk, men også elever, der er en del af elitemiljøer. Vi ser denne forskellighed, som en stor styrke i den enkeltes menneskelige udvikling.

Samværet mellem unge og voksne er af helt central betydning for skolens dagligdag, hvor
oplevelser og traditioner er vigtige brikker i arbejdet med eleverne. Vi er gode til at
gennemføre anderledes dage, emneuger og ekskursioner og disse prioriteres højt, idet de er af stor betydning for sammenholdet på det enkelte elevhold. Samtidig er vi meget opmærksomme på vigtigheden af at have en fast struktur i hverdagen og ikke lave alt for mange opbrud.

Vi har igennem snart mange år prioriteret "mennesker fremfor mursten" hvorfor vi er en af de efterskoler i Danmark som er bedst normeret med flest voksne i forhold til antallet af elever.

Skolen er velrenommeret og har altid haft fuldt elevhold. Der er stor efterspørgsel i skoleåret 22/23, så vil du sikre dig en plads, er det en god idé at sende en indmeldelse allerede i dag. Vi forventer, at der er fuldt hus til skoleåret 22/23 i september/oktober 2021 - men de første to linjer har fx allerede meldt fuldt optaget.

Nyheder

Opvisningsplan for gymnastikopvisning 21/22

Vores gymnastikopvisning er på plads og vi er klar til at give jer alle en fantastisk opvisning! Find oversigten over datoer og steder her

Infomøde for årgang 22/23​

​Elevholdet til skoleåret 22/23 kommer på besøg onsdag d. 9. marts og torsdag d. 24. marts. (halvdelen på hver dag)

​På denne dag vil der være individuelle samtaler fra kl. 15:30 til 21:00.

Desuden får I muligheden for at se årgang 21/22 fremføre årets gymnastikopvisning kl. 17:00. Og endelig er der infomøde med skolens ledelse.

Invitationerne er lige på trapperne og udsendes i uge 6.

Vi glæder os til at se jer - SEA

International Boglig linje

Skriv for liv - Amnesty International

Elever på den Internationale Boglige linje havde en speciel opgave lige inden jul. Aabybro Posten kiggede forbi..

Læs mere her

Åbent hus

Det går stærkt med indmeldelserne til 23/24 og 24/25. Vi har nye datoer for besøg på skolen. 

Se datoer under kontakt eller send en mail til info@sportsefterskolen.dk


Vi glæder os til at se jer!

Skoleåret 22/23 - ingen ledige pladser

Vi skriver på venteliste til alle linjer i skoleåret 22/23.

Sportsefterskolen Aabybro vinder DM i fodbold for piger. Læs mere her ...

Camps Sportsefterskolen Aabybro

​Læs mere om camps på følgende link 

  • Uge 26 - Sommercamp
  • Uge 31 - Sommer camp
  • Uge 42 - Efterårscamp
  • Uge 8 - Vintercamp

Kontaktinfo

Sportsefterskolen Aabybro

​Kærvej 9
​9440 Aabybro

CVR: 22804553

Tlf.: 98 24 10 99
E-mail: info@sportsefterskolen.dk

​Nyttige links

Forældreintra »​

Youtube »

Fødevarestyrelsens kontrolrapporter »​​

​"Jeg havde aldrig troet at man kunne få så mange gode venner på én gang!"

Samarbejde

Skolen for dig